30 October, 2010

30 Oktober 2010 (05.00 pm)

Jalan-Jalan Pergi Jilid

Jam 12 lebih tadi aku, Samsul dan Chang a.k.a Ariji bergerak ke KingFisher untuk pergi Jilid Kajian Tindakan, Chang yang ternyata amat arif seperti Mohd Arif Abdullah Lau terlebih dulu menelefon Ryan. Ryan merangkap bos kedai jilid tu memberitahu yang hanya free jam 2.
Pemandu pelancong kami Chang bersama Gjan.

Kami pun bercadang mengisi perut di Likas,
Nasi Ayam likas yang tersohor seantero KK.
 Ini bukan kedai runcit sembarangan, kedai runcit ini Salmin yang punya. Di sinilah kami plan nak makan tengah hari.
Menelefon Zool mengenai niat baik kami ingin meminta belanja dia makan tengah hari, maklumlah kami ni jauh dari keluarga, tiada tempat nak bermanja.
Jangan kata nak makan kat sini, nak take away pun terpaksa beratur. Bila tengah hari tempat ni memang penuh dengan pelangan.
Destinasi makan berpindah ke Tanjung Lipat, Likas. Aku sengaja meletakkan censored untuk menimbulkan elemen surprise dalam gambar ni.
Menu utama Nasi Ayam Likas selain ketam masak asam pedas, sotong goreng, ayam madu, udang butter dan banyak lagi menu-menu merapu yang aku malas tipu kamu.
 Model kita di datangkan khas dari Tawau,Samsul dan Chang dari Negara China, bahagian Membakut.
 Nasi ayam Likas ini sangat sedap hingga menjilat jari sekiranya anda makan pakai tangan, sekiranya pakai sudu mungkin juga menjilat sudu, jika pakai kaki anda tentu tak mahu gunakan kaki sebab kita bukan orang yang primitif.
Sopannya, beruntung sapa datang meminang mereka bertiga ini.(klik) Untuk No.HP mereka.
ok,aku tipu
Cuba teka berapa ratus ni? ratus? Ok, ribu..
sila teka, betul dapat duit dalam gambar ni.
Di sinilah kdai yang bertanggungjawab menjilid semua kajian tidakan dari semua IPG di Sabah.
Kenapa? Tak percaya? Chang tengah nak masuk jumpa si Ryan yang hensem boy macam Hakim bilang si Samsul.
Nampak ni? aku tengok pun tekanan, atas bawah kiri kanan kajian tindakan dari IPG Gaya,Kent,Tawau dan Keningau. Oh, yang dekat Chang tu Ryan.
Tugas-tugas dalam orang di dalam gambar:
Abang Baju Merah:
-Buat Hard Cover Depan dan Gam
-Buat Lubang kertas Kajian Tindakan (untuk dijahit)

Si gadis berbaju putih dan hitam:
-Jahit tepi kertas Kajian Tindakan
-Gam, letak kertas keras di depan Kajian Tindakan.

Abang nampak kepala saja:
Aku lupa!

Zool dan Samsul:
Erm... jadi pengkritik jemputan rasanya.
 Si gadis Pink :
-Susun huruf besi untuk di tekan kat mesin mengikut abjab dalam muka depan Kajian Tindakan. Kerja yang sangat mencabar keimanan bagi aku kerana kena menyusun berpuluh-pulh huruf bagi satu julid buku, cuba bayangkan berapa ratus buku dia kena buat?
Abang baju hitam:
Ini pun kerja mencabar, mengukur setiap inci buku dan transfer maklumat itu ke hard cover, then baru letak kertas emas untuk dicop menggunakan mesin. Kerja-kerja mereka nampaknya sangat teliti dan kemas, mungkin juga terkejut dengan kehadiran kami seperti rombongan MQA.
Salah satu contoh penjilidan yang dah hmpir siap, Cristie Justin.
Pengkritik jemputan memeriksa kualiti Kajian Tindakan yang telah dijilid. Kanan IPG Gaya, Kiri IPG kent.
Pandangan dari tepi Tindakan Kajian yang telah dijilid. Atas Fun-fun,tengah Judith, dan bawah aku,sungguh cepat proses menyiapkan Kajian Tindakan aku, hari ni hantar dah siap.
 Ini adalah master copy dari seorang rakan dari IPG Tawau.
Bil IPG Gaya untuk Jilid sahaja, RM20. Belum masuk kos photostat lagi sebab ada orang masih belum bayar, astagfirullah.
Bil IPG Tawau untuk Jilid tidak termasuk kos photostat, sara diri, makan minum tidur dan macam-macam lagi kos tersembunyi yang selalunya orang akan cas bila anda makan di tempat-tempat mahal.
Kajian tindakan Samsul sedang di operate, bertukar menjadi buku yang macam best harap-harap kena baca lah bila di library nanti.

p/s harap-harap tiada masalah dan yeah! kita akan tamat tahun ni. Ops, exam! aku memang tiada nota lagi, mampus!

8 comments:

Lee Pei Shi said...

mn AR sy iman haha

cikgu anum said...

aik iman..kenapa yg tahun tu dkt sgt dgn nama ip gaya ah...hehehhe..na na na..slh ka kmu buat?hehehehe...(janganla ko chang h0 nam...ekekekeke)

munchkin said...

uik, sa salah seorang yg lum bayar~! ohohoho ari isnin sa bayar hehehe yeah siap sda jilid~!

Ag said...

hahaha...kita ja yg dekat alamat ip dgn thn...xpa la,yg pntg suma pn sma jak... :D

ZOoL said...

lupa pula gmbar yg SEKSA td kn man..haha

diariakuiman said...

lee: AR c lee aku dah tapuk.. hehe..
anum : ops,itu aku tak tau
judith: ba,..ba.. judith.. aku tidak tau
zool: gambar apakah itu zool?

joyce said...

wah mantap my fren... napa ada gjan sana??? 2 baju da kemarin 2 kan ??? huhu

diariakuiman said...

sapa kah anda ni air max 90? aku tak reti cakap orangputih..

Related Posts with Thumbnails